Olin tänään työreissulla Helsingissä ja paluujunaan oli aikaa 40 minuuttia ja matkaan olisi kulunut noin 15. Niinpä oli hyvä syy kurvata Kluuvin Sinooperiin tsekkaamaan Tilda-tilanne ja sehän oli kuin ihmemaahan olisin astunut! Vaikka mitä ihanaa! Siellä sekosi ihan täysin ja olisi tehnyt mieli ostaa vähän kaikenlaista, mutta jotain jätin ensi kerraksikin. Seuraavaan Helsingin keskustan kurssimatkaan ei onneksi ole kuin kaksi viikkoa aikaa.

Kotiin en vielä tässäkään päässä malttanut suoraan junalta mennä vaan kävin siinä taidelasikaupassa, missä on mukava myyjä. Ostin riittävästi lasia viikonlopun lasinsulatuskurssille. Ei sinne mennä toimettomana istumaan. Opettajalla on toki laseja myytävänä, mutta valikoimasta ei voi etukäteen tietää. Jos haluaa jotain tiettyä kannattaa mennä etukäteen ostamaan mukavalta kauppiaalta. Saa vinkit kaupan päälle. Ostin myös semmoisen nakertajan, jolla saa pieniä paloja helpommin irroiteltua kuin veitsellä.

Tänään aloittelin taas uusia Tilda-hahmoja. En kuitenkaan sen enempää kuin piirsin kahden tonttupojan vartalot ja raajat ihokankaalle. Tonttutyttöjen vartaloihin ja käsiin tulee kahta eri kangasta ja sen takia ne saavat odottaa huomiseen tai vielä pidemmälle. Aloitan helpommasta päästä.

Ai niin, kävin vielä vilkaisemassa paikallisen sisustusliikkeen Maileg-valikoimat, kun nyt niitä saa täältä kotipaikkakunnaltakin. Aika vähän siellä juuri nyt oli tarjolla, kun ovat hyvin käyneet kaupaksi. Ostin meidän joulukalenteritontullemme Tahvolle käsiin semmoset tötterön muotoiset "pussukat", Mailegia tietysti, joihin saa kätkettyä 8. ja 9. päivien yllätykset.

Tuntuu kuin joulu olisi jo täällä! Niin paljon ihania juttuja tänään.