Kuukausi on melkein lopuillaan ja kuukauden sukat vielä julkaisematta! Nämä ovat olleet valmiina jo yli viikon, mutta kuvaaminen viivähti.

image-normal.jpg

Ohjeen löysin Knitting Vintage Socks- nimisestä kirjasta ja sen nimi on Gentleman's Fancy Socks. Osallistuin tällä sukkaparilla Ravelryn suureen sukkahaasteeseen, jossa kuukauden haasteina olivat neuloa perinnesukat ja käyttää "ihkulankaa". Nämä sukat täyttävät molemmat haasteet, koska lasken vuodelta 1905 peräisin olevan ohjeen perinnesukkaohjeeksi ja käytetty lanka on todella ihanaa. Se on Madelinetosh Tosh Sockia värissä Terrarium, tiukkakierteinen merinovillalanka (100% merino). 

Ohje oli helppo ja sitä oli joutuisa neuloa. Sopivan simppeli malli miehen sukkiin, kun miesväki ei yleensä tykkää mistään liian koristeellisesta. Mallikuvio ei ollut yksinkertaisuudestaan huolimatta liian tylsä neulottava. Voisin ihan hyvin neuloa toisetkin sukat tällä ohjeella.

Lanka oli miellyttävää neulottavaa. Sukat ovat käyttäjänsä jalkaan sen verran napakat, että ne on tarkoitettu pidettäviksi paljaissa jaloissa. Lanka on pehmeää ja se ei lainkaan kutita. Ainoa askarruttava asia tässä langassa on sen kestävyys, kun merinovilla kuluu suht helposti puhki eikä merinon joukossa ole mitään tekokuitua vahvisteena. Pakkasin varmuuden vuoksi jämäkerän sukkien mukaan mahdollista parsimistarvetta varten.