image-normal.jpg

Kesäkuussa aloitin kaksi paria sukkia Ravelryn sukkahaasteeseen. Nämä valmistuivat heinäkuun puolella. Sukat on neulottu ilman ohjetta inspiraationa Marimekon Sukat makkaralla-juomalasit. Tein kumpaankin sukkaan yhtä monta makkaraa, mutta makkaroiden leveys ja väli vaihtelee niin, että sukista ei tullut identtiset. 

Lanka on Austermann Stepiä, joka on minulle entuudestaan tuttu ihan sukkainnostuksen alkumetreiltä. Nyt satuin löytämään sitä lankakaupasta, jonka nimen olen unohtanut, mutta se sijaitsee kuitenkin Järvenpään Prisman kanssa samassa rakennuksessa. Lanka on helppo neuloa ja jälki on suht tasaista. 3 mm puikoilla neulottuna koon 38-39 sukkiin kului 77 grammaa lankaa.

image-normal.jpg

Heinäkuun haasteessa piti neuloa sukat suomalaisen neulekirjan ohjeella. Kesälomalla en malta seurata kovin tarkkaan mitään ohjetta, joten valitsin entuudestaan tutun ohjeen Kesävoi-sukat Neulekirjasta. Tykkään neuloa tällä ohjeella, kun mallineule on helppo muistaa ja tuntuu, että sukat etenevät nopeasti, kun yksi mallikerta on niin nopeasti tehty.

Lanka on tällä kertaa Wollmeise Twiniä värissä Hortensie. Minulla on jo pidempään ollut tämä sininen vyyhti kerittynä ja siitä piti neuloa villatakki, slipoveri tai joku muu pieni vaatekappale meidän pojalle, mutta mikään ohje ei ole inspiroinut. Päätin käyttää lankaa tässä projektissa. Sitä kului 38-39 kokoisiin sukkiin 95 grammaa eli vielä jäi 55 grammaa jotain muuta neuletta varten. Ehkä joskus innostun tekemään vaikka kirjoneuletta, vaikka joka kerta sitä neuloessa harmittaa solmuun menevät langat.