Se ei valmistunut heinäkuussa eikä muutenkaan ollut ihan suit sait sukkelaan neulottu sukkapari. Valitsin alunperin ohjeeksi Copper Penny Socks- nimisen ohjeen kirjasta nimeltä Knitting Socks With Handpainted Yarn. Tiesin, ettei pitsikuvio välttämättä näytä kovin hyvältä kirjavan langan kanssa, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla, kun kirjan ohjeet kuitenkin ovat käsin värjätyille langoille. Neuloin ensimmäisen sukan kantalappuun saakka ja koko ajan tökki. Ei huvittanyt yhtään ja syykin selvisi, kun kantalappu alkoi olla valmis: lanka ja malli eivät yksinkertaisesti sopineet yhteen. Tässä kuva yrityksestä:

image-normal.jpg

Toinen asia, mikä tässä yrityksessä ärsytti, olivat nuo puikot, jotka häthätää kävin ostamassa lähikaupasta mökkireissulla, kun unohdin ottaa kotoa puikot mukaan. Kun on tottunut neulomaan 15 cm pituisilla puikoilla niin 20 cm puikot eivät istu käteen millään.

Uusi ohje löytyi Handusta ja sen nimi on Mei. Nyt alkoi neulominen sujumaan, kun oli lyhyet puikot kädessä ja ohje langan värivaihtelulle sopiva. Puikkojen paksuus oli se vakio 3 mm.

image-normal.jpg

Lanka on Lorna's Laces Shepherd Sock Multi ja värin nimi on Flames. Ihanan pehmeä lanka, joka ei ollenkaan pistele tai kutita, vaikka onkin tavallista villaa (tekokuidulla vahvistettua). Nähtäväksi jää, miten paljon kulutusta sukat kestävät, sillä lopputulos on niin pehmeä, etten uskaltaisi näitä paljon käyttää muuten kuin yösukkina ja varovasti kotikäytössä. Lankaa oli miellyttävä neuloa, vaikka tykkäänkin enemmän tiukkakierteisemmistä langoista. Voisin hyvin käyttää tätä uudelleenkin.

Ohje on simppeli, mutta ei liian tylsä. Toimii varmasti parhaiten monivärisillä langoilla. Ohjeessa oli sukkien kärjelle kaksi eri vaihtoehtoa. Valitsin kuvassakin näkyvän perinteisen nauhakavennuksen. Aiemmin olen lainannut ohjeesta varvastossukärjen, kun tein siskolle tässä blogissa muutama kuukausi sitten esitellyt varrettomat varvastossusukat.

Langankulutus on 3 mm puikoilla neulottuna 39-40 kokoisiin sukkiin 73 grammaa.