image-normal.jpg

Löysin Etsystä tämän Halloween-värisen langan, josta päätin tehdä ajankohtaan sopivat sukat. Lanka on Lanitium ex machinan kimallesukkalankaa värissä Isengard. Nimestä huolimatta kotimaisen värjärin lankaa, kannattaa tutustua! En ole koskaan ennen käyttänyt kimallesukkalankaa ja pohdinkin, että tuntuuko se kimallesäie terävältä neuloessa. Turha huoli, se ei erottunut langasta ollenkaan. Muutenkin tämä on miellyttävä lanka neuloa. Hieman harmitti se, ettei sukista tullut identtiset, ei läheskään. Luonnollisesti käsin värjätty lanka ei toista värejä identtisinä kuten konevärjätty lanka. Kuitenkin odotin, että molempiin sukkiin tulisi musta raita spiraalin muodossa, mutta oikeanpuoleiseen sukkaan musta alue "lätäköityi" niin, että sukan takaosassa on pari isoa mustaa läiskää ja sukan etuosa on oranssi mustin pilkuin ja pikkuraidoin. Toisessa sukassa musta raita kiertää sukkaa ja koko sukka on tummanpuhuva, melkein likaisen värinen. Nyt on toinen tummahko ja toinen oranssihko sukka. 

Ohje on ilmaisohje Ravelrystä, Taru Ilonan Yhden palmikon sukka. Palmikko on kivan muotoinen ja tällaiseen kirjavaan lankaan hyvin sopiva. Sukkaan jää paljon sileää pintaa niin, että langan värivaihtelut erottuvat hyvin. Palmikon mallikerran oppii helposti ulkoa ja näitä sukkia on mukava neuloa television ääressä istuessa. Ei ole liian monimutkainen, mutta on vähän vaihtelua perussukkaan verrattuna.

Sukista tuli melko pitkävartiset ja koon 40 jalkaan sopivat. Käytin jälleen 3 mm puikkoja ja sain lankaa kulutettua 78 grammaa.