Tällä hetkellä tuntuu olevan muodissa neuloa sukkia itseraidoittuvista langoista, mikä on paljon helpompaa kuin raidoittaa useammasta langasta saati sitten kirjoneuleen tekeminen. Montaa lankaa käyttäessä ainakin minulla tuppaa langat menemään solmuun ja valmiissa työssä on hurjan paljon pääteltäviä langanpäitä, eikä se ole lempipuuhaani. Ostin Kärkkäisellä käydessäni kahta erilaista Dropsin raidoittuvaa lankaa ja neuloin ne sukiksi. Kumpikin sukkapari on neulottu ilman ohjetta, perussukka kapealla resorilla.

image-normal.jpg

Ensimmäinen lanka on Fabel, jota on paljon kehuttu hyväksi sukkalangaksi ja minäkin olen siitä jotkut sukat neulonut, mutta silloin käytin yksiväristä lankaa. Raidoittuvassa langassa minua häiritsee se, kun missään ei kerrota, monellako silmukalla kuviot saisi syntymään parhaiten. Ehkä lanka on tehty niin, että eri silmukkamäärällä syntyy erilaisia kuvioita. Nämä on neulottu 68 silmukalla 3 mm puikoilla. Kuten kuvasta näkyy, toiseen sukkaan tuli tarkkarajaisemmat kuviot kuin toiseen, eikä lankaa saanut millään täsmättyä niin, että aloittaisin samasta kohdasta, kun toinen kerä oli keritty "nurinpäin". Ehkä ne näyttää riittävän samanlaisilta, ainakin ovat käytössä jo olleet. Langankulutus 42-43 koon sukkiin oli 78 grammaa.

image-normal.jpg

Toinen lanka on nimeltään Delight. Valitsin keriä kauan, että saisin mahdollisimman samanlaiset, kun en edelleenkään tykkää eriparisukista. Neuloin vasemmanpuoleisen sukan ensin ja sen väritys miellytti kovasti. Oikeanpuoleisesta tuli sitten tuommoinen vaisumpi versio. Sen langassa oli muutakin "valittamista", kun varren kohdalla langassa oli yhtäkkiä solmu ja sävy vaihtui tarkkarajaisesti kauniin liukuvärjäyksen sijasta. Vähän myöhemmin langassa oli 15 cm pätkä, joka oli tosi paksu ja se piti leikata pois. Se ei onneksi näy valmiissa sukassa mitenkään. Näistä moitteista huolimatta voisin neuloa tästä langasta vielä uudelleen. Itse asiassa minulla on jo ruskeasävyiset kerät odottamassa, kun sain ne yhdessä lankavaihdossa. Nämä ovat kokoa 40 ja neulottu 3 mm puikolla. Langankulutus noin 80 grammaa (varret ovat melko pitkät).

Yhteenvetona valmiiksi raidoittuvista langoista voisin sanoa, että liukuvärjättyjä tulen varmaan käyttämään jatkossakin, mutta valmiiksi kuvioituihin en ihastunut. Harmittaa liikaa, kun ei saa sitä kuviota syntymään ja tulee suttuista jälkeä.