Tänä syksynä olen palannut takaisin askartelun pariin vähän pidemmän tauon jälkeen. Tauko ei niinkään ole johtunut innostuksen puutteesta vaan olosuhteista: ei ole ollut paikkaa, missä tehdä tiffanytöitä. Kotona on kaikki välineet olemassa vaan ei tilaa levitellä niitä. Mutta onneksi kansalaisopistosta löytyi minulle sopiva työpaja, missä pääsen taas työskentelemään. Ensimmäisenä on työn alla beagle Ollin työhuoneen ikkunaan. Saan sen valmiiksi ehkä jo ensi kerralla.

Syksyn uusin hurahdus on tildaus! Tilasin jo keväällä pari Tilda-kirjaa, mutta ajattelin aloittaa niiden tekemisen vasta sitten, kun meillä on uusi tilavampi koti. Asuntoprojekti on vaan venähtänyt jo 1½ vuoden mittaiseksi, joten harrastusten ei voi enää antaa uinua. Aloin pari viikkoa sitten tutkia netistä Tilda-juttuja ja hurahdin täysin. Tilasin Ruotsista Panduro Hobbystä kolme pakettia Tilda-hahmoja ja niitä odotellessa vähän lisää kankaita ja muuta materiaalia kotimaisista nettikaupoista. Lisäksi lauantaina käväisin Sinooperissa ja sieltä tarttui mukaan yksi tonttuhahmo. Sitä aloin heti väsäämään. Huomasin, että ompelukoneen sähköjohto ja poljin ovat hukassa, joten ensimmäinen tonttu syntyy käsin ommellen. Tänään saan sen varmaan jo valmiiksi.

Panduro Hobbyn paketti saapui eilen. Samoin sain eilen haettua varastosta puuttuvan sähköjohdon koneeseen ja ostettua muutossa kadonneen paininjalan tilalle uuden. Seuraavat hahmot teen ainakin osittain koneella.

Intoa riittää! Tosin kotona voidaan kohta olla toista mieltä tästä harrastuksesta, kun sunnuntainakin ompelin 12 tuntia. En siis voi sanoa olleeni kovin seurallinen. Kissankin piti näykkäistä varpaasta, että emäntä havahtui lisäämään ruokaa kuppiin.