Ostin Hunter Hammersenin Silk Road Socks-kirjan jo viime talvena, mutta vasta nyt uskaltauduin kokeilemaan sen ohjeita. Kirjassa on 14 sukkaohjetta, joiden inspiraationa ovat olleet itämaisten mattojen kuviot. Useimmat ohjeista ovat minun makuuni liian monimutkaisia, joten aloitin helpoimmasta ohjeesta.

 


Ensimmäinen pari on neulottu ohjeesta nimeltä Mashad, joka on Iranin toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee maan koillisosassa. Sukkamallin inspiraationa on ollut alunperin paikallisten mattojen magentan punainen väri, mutta minä valitsin raikkaamman värin. Lanka on Handun vahvistettua sukkalankaa ja värisävyn nimi Totinen oranssi. Ohjeessa on ainoastaan yksi koko, jota voi muunnella langan ja puikkojen paksuutta vaihtamalla. Neuloin nämä vakiosukkapuikoillani (3 mm) ja lankaa kului 68 grammaa. Sukista tuli hieman liian kapeat omaan jalkaani, joten lahjoitin ne siskon tyttärelle. Koko on suunnilleen 39.

 


Edellistä mallia enemmän tykkäsin neuloa tämän kuvan Kazakia. Kazak on kaupunki Afganistanissa. Sukkamallin inspiraationa on ollut paikallisille matoille tyypillinen siksakkimainen kuviointi. Lanka on Shibui Knitsin Sock, jota on todella miellyttävä neuloa. Jälleen kerran käytössä olivat 3mm puikot ja sukat on neulottu oman jalan kokoisiksi (kengännumero noin 40). Lankaa sukkapariin kului 75 grammaa.