image-normal.jpg

Kuva ehti blogiin ajoissa eli juuri ja juuri toukokuun puolella, mutta huomasin, ettei iPhonella saa kirjoitettua tänne tekstiä (ainakaan kuvan perään).

Toukokuiseksi malliksi valikoitui Ulli Stuttgartin suunnittelema Zopfwanderung, jossa kaksi palmikkoa kiertää jalan takaosasta eteen. Ohje oli helppo oppia ja nopea neuloa. Tykkään myös lopputuloksesta, vaikka käsialallani nuo palmikot ovat vähän kireät ja sen myötä sukka ei ole niiden kohdalta kovin joustava. Hyvin ne kuitenkin jalkaan menevät ja ovat miellyttävät pitää.

Lanka on tällä kertaa kotimaisen värjääjän lankaa, Louhittaren luolan Väinämöinen värissä Tomaatti. Koska yleensä neulon merinovillaa, on villalanka hieman karkean tuntuista neuloessa, mutta toisaalta tämä on villalangaksi pehmeää. Sitä on helppo neuloa ja neulepinnasta tulee tasaista. Minulle on kertynyt muutama vyyhti tätä lankaa eri väreissä ja aion ne vielä jossain vaiheessa sukiksi neuloa. Ihan lempilankaa tästä ei kuitenkaan tule, kun pidän enemmän tiukkakierteisemmistä ja pehmeämmistä merinovillalangoista.

Puikot 3 mm, sukan koko noin 38, langankulutus 62 g.