image-normal.jpg

Taas kävi niin, että sukat valmistuivat ajoissa, mutta valokuvaaminen jäi kuun viimeiseen päivään. Tällä samalla sukkaparilla osallistuin Ravelryn kuukauden sukkahaasteeseen ja tällä kertaa osallistuin vain lankahaasteeseen, jossa piti käyttää kotimaisen värjärin lankaa. Minäpä en tyytynyt mihin tahansa värjäriin vaan valitsin oman paikkakunnan langan, Sukka-Puffan. Sitä  oli miellyttävä neuloa ja tykkäsin, kun värien vaihtelu on tasaista eikä raidoittuvaa. Tuli vähän erinäköiset sukat kuin monesta muusta käsin värjätystä, jotka joko raidoittuvat tai lätäköityvät. Ainoa asia, mikä tässä lankavalinnassa vähän harmittaa on se, että mallineule erottuisi paremmin yksivärisessä langassa.

Sukka-Puffan pariksi valitsin ohjeen, joka sekin on samalla paikkakunnalla suunniteltu. Ohje on Marika Lepistön Ingel ja se löytyy Ravelrystä suomen kielellä ja ilmaiseksi. Tykkäsin myös tästä ohjeesta, jonka mallikuvio jäi mieleen parin toiston jälkeen. Oli kiva neuloa vaihteeksi pitsineuletta. Sukista tuli noin kokoa 38, kun neuloin ne ohjeen mukaisilla silmukka- ja toistomäärillä käyttäen kuitenkin ohuempaa lankaa kuin ohjeessa oli suositeltu.

Nyt näille sukille pitäisi vielä löytää käyttäjä tältä paikkakunnalta niin olisi lanka, ohje, neule ja käyttäjä kaikki Lahesta. Omaan jalkaani nämä ovat liian pienet.