image-normal.jpg

Marraskuun sukkien teema on itse asiassa lokakuinen, joskin aina ajankohtainen Roosanauha. Pirkanmaan Kotityö Oy on valmistanut Roosanauha-lankaa, jota myyvät ainakin Taito-shopit. Kuvan lanka on sävyä Roosa (55). Lankaa oli miellyttävä neuloa ja jäljestä sai tasaista. Tästä ei kuitenkaan tule lempilankaani, koska pidän enemmän merinovillan pehmeydestä ja hieman tiukemmin kierretyistä langoista etenkin palmikoissa, kun niillä saa paremmin palmikon muodon esiin.

Ohje löytyi jälleen kerran Ravelrystä ja sen nimi on Eddard. Suunnittelijan nimimerkki on Purrlescent. Ohje on mitoitettu miehen jalkaan, joten valitsin näihin 39 numeron sukkiin ohjeen koon S. Tykkään ohjeen palmikkokuviosta, joka oli looginen ja helppo oppia, vaikka onnistuinkin muutaman kerran tekemään väärin ja jouduin sitten purkamaan. Se ei kuitenkaan johtunut ohjeesta vaan keskittymisen puutteesta, kun samalla huomio kiinnittyi muuhunkin.

Lankaa tarvittiin arviolta 75 grammaa (unohdin punnita ennen kuin postitin sukat eteenpäin), joten kerästä jäi vielä kirjoneulesukkiin tarvittava jämä jäljelle. Olen siis aloittanut kirjoneulesukat ohjeella, joka löytyi Roosanauha-langalle tehdystä ohjevihkosta, mutta ne sukat etenevät hitaasti, kun minä olen ihan onneton kirjoneuloja. Pitää keskittyä tarkasti langan kireyteen ja niin tarkkaa ei pysty neulomaan, jos samalla katsoo telkkaria tai tekee palapeliä lapsen kanssa.