1282582452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

SNY-vaihdon alkua odotellessa innostuin tutkimaan eri lankakauppojen tarjontaa ja toisten osallistujien blogeja. Tilasin KnitPron pyöröpuikkopaketin, jossa on ihania kirjavia puikkoja ja monta eri mittaista kaapelia niihin. Nyt on pyöröpuikkoja joka lähtöön! Tein vähän inventaariota puikkovarastooni ja totesin, että myös pitkiä puikkoja on lähes joka kokoa, useat sekä metallisena että bambuna. Seuraavaksi voinkin sitten keskittyä sukkapuikkovalikoiman täydentämiseen. Toistaiseksi ei löydy muita kokoja kuin 3 mm, 3½ mm ja joku tosi paksu, muistaakseni 10 mm tai 12 mm. Nuo KnitProt on tosi kivan näköiset ja tykkään, kun ne ovat puisia. Myös ruusupuu, surinapuu ja ebenpuu houkuttelevat, vaikkapa kaulaliinapuikkojen mittaisina.

Muitakin tarvikkeita tuli tilattua, kuten kuvasta näkyy. On silmukkamerkkejä, kerroslaskin ja kahdenlaisia puikkojen kiinnityssysteemejä.

Monessa blogissa suositeltiin Neulekirjaa Tähkäpää ja muut lempineuleet, jonka tekijöitä ovat Ilona Korhonen ja Jenni Österman. Ensiselauksella huomasin, että kirjassa on monta ihanaa sukkaohjetta. Täytynee vissiin opetella neulomaan sukka vielä ennen 40-vuotispäivää. Tähän mennessä olen neulonut vain sen yhden sukkaparin, joka ala-asteella käsityötunnilla neulottiin. Niistä tuli lähes yhtä korkeat kuin pitkät sukat. Meidän äiti neuloo ihania sukkia ja niin monet kuin olen ikinä tarvinnut, joten ei ole oikeastaan ollut tarvetta opetella sukantekoa. Vaikka opettelisinkin niin ehken kuitenkaan äidille kerro!