image-normal.jpg

Kesäkuussa Ravelryn suuressa sukkahaasteessa oli suunnittelijahaasteena olla itse suunnittelija. Halutessaan keksimänsä ohjeen sai myös kirjoittaa ohjeeksi, mutta minä taidan nyt oikaista ja jättää ohjeen kirjoittamatta. Paljon neuloneille voin kuitenkin paljastaa ohjeeni jujun olevan jalan ulkosyrjään tuleva palmikkokuvio, joka on tehty neulomalla kaksi kuuden silmukan levyistä palmikkoa kiinni toisiinsa. Palmikonkierrot tehdään peilikuvina ulkoreunasta sisäänpäin. Kiertojen väliin tuli aina 5 sileää kerrosta.

Lanka on pehmeääkin pehmeämpää Pigeonroof Studios:in Siren Two Sockia, jonka olen joko ostanut itse Etsystä tai saanut jossain lankavaihdossa. Lanka oli miellyttävä neuloa ja sukat ovat ihanan tuntuiset jalassa. Langan sävyvaihtelu on hillittyä ja juuri sellaista, mistä pidän eniten. Ainoa asia, mikä tässä langassa askarruttaa on sen kestävyys. Suosittelisin varmuuden vuoksi näitä sukkia yösukiksi. Ehkä otan ne omiin jalkoihin syysöiden viilentyessä. Koko ainakin passaa, kun ovat oman jalan mittaan (nro 40) tehdyt.

Kuten otsikosta voi helposti päätellä, on kesäkuun haastesukkia tulossa vielä toinen pari esittelyyn. Sitä joudutte kuitenkin vielä odottelemaan, kun ensimmäinen sukka on vasta kantapään kohdalla menossa. Haasteessa sukat pitää aloittaa haastekuukauden aikana ja tehdä valmiiksi seuraavan kuun loppuun mennessä eli aikataulussa ollaan!