Taas on kesäkuu ja aika osallistua Kesäyön Hullutukseen (KYH), jossa aloitetaan joka päivä uusi neule kesäkuun alusta juhannukseen saakka eli tänä vuonna 23 neuletta (saa osallistua myös virkkaamalla, mutta minä olen neuloja). Kaikki aloitetut neuleet pitää saada valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Tänä vuonna harkitsin osallistumista pitkään sillä viime vuonna jäi monta neuletta kesken ja tänä kesänä minua pitää kiireisenä meidän vauva. Päätin kuitenkin kokeilla pienillä nopeasti valmistuvilla neuleilla ja sellaisilla neuleilla, jotka pitäisi joka tapauksessa tehdä. Tässä ensimmäisiä valmistuneita:


 
Tein lukemista harrastavalle ystävälle syntymäpäivälahjaksi kirjanmerkin (Ravelry-ohje Trellis Lace Bookmark). Siihen kului Handun sukkalangan jämäkerästä 10 grammaa lankaa. Tämä on kesäkuun ensimmäisen päivän aloitus ja lopetus (KYH #1).
 
 

Seuraavat kaksi projektia olivat tämän kevään teeman mukaisesti vauvasukkia. Turkoosit sukat neuloin jämälangasta omalle pojalle kesävillasukiksi ja vasta niiden valmistuttua aloin miettimään, että mitä kyseisestä langasta on aiemmin neulottu. Yllätys, yllätys: olin tehnyt samanlaiset sukat siskolleni joululahjaksi! Ohje on Neulekirjan Bones ja lanka Lai-la-lai Yarnzin sukkalanka. Kulutus 20 grammaa. (KYH # 3)

Punaiset sukat saivat nimen Maisukat, kun ne menevät eräälle Maisa-nimiselle neitokaiselle.  Lanka on jossain lankavaihdossa minulle päätynyttä Teetee Pallasta, jota en ole koskaan ennen käyttänyt. Sitä oli vain yksi kerä enkä ole sen takia aiemmin keksinyt langalle hyvää käyttötarkoitusta. Näihin sukkiin se sopi erinomaisesti. Lankaa kului 31 grammaa ja nämä sukat neuloin poikkeuksellisesti 3,5 mm puikoilla. (KYH # 2)


Yksi suosikkipipolankani OnLine Linie Kim on loppunut tuotannosta ja sen tilalle piti etsiä toinen hyvä lanka. Löysin Villavyyhdistä Rico Essentials Soft Merino Aran-langan, joka tuntuu ihanan pehmoiselta. Tästä Hurrican-piposta piti tulla pipo meidän pojalle, mutta laskin silmukkamäärän väärin ja siitä tuli aivan liian suuri! Jos kyse ei olisi ollut KYH-projektista, olisin purkanut pipon ja aloittanut alusta, mutta nyt piti saada valmista nopeasti. Eiköhän tälle pipolle vielä käyttäjä löydy ja yli jääneestä langasta saa pienemmän pipon alkuperäiseen tarkoitukseen. Lankaa kului 4 mm puikoilla 55 grammaa (pipo on noin 55 cm ympärysmitaltaan). (KYH # 10)