image-normal.jpg

Käytän neuleissani yleensä käsinvärjättyjä lankoja tai muita sellaisia, mitä ei ihan joka marketissa vastaan tule. On kiva kokeilla uusia lankoja samoin kuin uusia ohjeita. Kuukauden sukka-teemassani on ideana nimenomaan neuloa joka kuukausi sukat minulle uudella ohjeella ja uudella langalla. Tällä kertaa pääsen kuitenkin yllättämään lukijat lankavalinnallani sillä näihin sukkiin käytin meidän lähimarketista ostamaani Novitan Nallea. Liian karheaa tullakseen lempilangakseni, mutta ihan käyttökelpoista. Sitä on paljon miellyttävämpi neuloa kuin saman valmistajan hieman paksumpaa 7 Veljestä.

Ohjeen nimi on Kalajoki-sukat ja se löytyy kotimaisesta blogista. Ohje oli kohtuullisen helppo oppia ulkoa, joskin siinä oli muutama pikku jippo, jotka onnistuin useimmilla kerroilla unohtamaan ja tein ne sitten muistaessani hieman eri tavalla, mutta se ei vaikuta lopputulokseen. Jos minun sukkieni Kalajoki virtaa hieman loivemmalla tai tiukemmalla mutkalla, niin ne luonnonjoetkin tekee: jokainen on erilainen. Pidin tämän ohjeen neulomisesta ja voisin hyvinkin neuloa joskus toisen parin.

Tein sukat ohjeen mukaisella silmukkamäärällä ja samalla määrällä kaavan toistoja kuin mallikuvassakin. Niistä tuli suunnilleen kokoa 38.