Lanka nimeltä Zauberball

Vaikken yleensä tykkää itseraidoittuvista langoista, innostuin nyt neulomaan raitasukkia joulupukinkonttiin. Käytin kahta eri paksuista Schoppel-Wollen Zauberball-lankaa. Kaksi ensimmäistä paria on neulottu "perusvahvuisesta" Zauberballista, joka on tämän vahvuisena hyvin ohut sukkalanka. Siitä tulee pehmoiset sukat paljaissa jaloissa käytettäväksi. Molemmat sukat ovat kokoa 37-38 ja niihin kului lankaa 60 grammaa/ pari (3 mm puikot).


Tämän värin nimi on Charisma
Tämä on puolestaan Café Flair

 
Toinen lanka on paksumpaa ja sen kauppanimi on Zauberball Stärke 6. Käytin näihin sukkiin 3,5 mm puikkoja. Vaikken mitannut tarkkaan sukkien varren pituutta eri parien välillä, oli lopputulos yllättävä: lankaa kului punaruskeaan ja siniseen pariin 108 g/pari ja vihreään 109 g. Nämä kaikki kolme paria ovat kokoa 43 ja niissä on pitkähköt varret. Kerässä on lankaa 150 grammaa, joten siitä olisi hyvin riittänyt isompiinkin sukkiin.
 Väri: Schokoladenseite
Väri: Pause in blau
Väri: Olivenstrasse

Kuten kuvista näkyy, langan värit vaihtuvat satunnaisesti eikä kerästä löydy toista samanlaista toistoa. Petroolin värisissä ja punertavan ruskeissa pätkin hieman lankaa saadakseni sukista enemmän samanlaiset, mutta totesin sitten, että langan idea on nimenomaan tehdä jokaisesta sukasta taideteos, kuten langan vyötteessäkin lukee. 

Näitä lankoja myyvät ainakin Lankakauppa Kuje ja Titityy, joista olen käyttämäni langat ostanut.