image-normal.jpg

Viime kuussa aloittamani kuukauden sukka -teema saa jatkoa helmikuun sukkaparista. Tällä kertaa langaksi valikoitui unelmanpehmeä Malabrigo Sock värissä Terracotta. Olen saanut tämän langan jossain Ravelryn lankavaihdossa ja ihastunut väriin jo heti ensinäkemältä. Erästä toista lankaa lankalaatikosta etsiessäni löysinkin tämän lankavyyhdin ja päätin neuloa helmikuiset sukat siitä. Tässä kuussa yhdistin Ravelryn suuren sukkahaasteen ja oman blogini kuukauden sukka-aiheen samaan sukkapariin. Sukkahaasteen tekniikkahaasteena oli lisätä helmiä neuleeseen. En ole sitä koskaan ennen kokeillut, mutta helppoa se oli ja varmasti tulen vielä käyttämään helmiä uusissakin neuleissani.

Ohje on Cookie A:n kirjasta Sukkia.Rakkaudella ja ohjeen nimi on ainakin englanninkielisessä (Knit.Sock.Love) painoksessa BFF-Socks (Best Friends Forever). Ohje on helppo neuloa ja siihen ei alunperin kuulu helmiä. Niille löytyi kuitenkin hyvä kohta neulekuviossa. 3 mm puikoilla neulottuna M-koosta tuli hieman liian löysä 40 numeroiseen jalkaani ja pahoin pelkään, että näin pehmoinen lanka tulee vielä venymään. Silti sukat ovat ihanat jalassa ja aion pitää ne itselläni.

Tykkäsin neuloa tätä lankaa. Se on riittävän tiukkakierteinen, hyvin luistava ja miellyttävän tuntuinen käteen. Kuten olen jo pariin otteeseen maininnut, se on hyvin pehmeää, mikä saa epäilemään sen kestävyyttä sukkakäytössä. Lanka on kuitenkin nimenomaan sukkalankaa. Väristä pidän todella paljon! Se on juuri sellainen oranssi, mitä olen useaan otteeseen eri langoista etsinyt.

Helmet ovat lasisia siemenhelmiä, joiden koosta minulla ei ole mitään hajua, kun olen saanut pienen pussillisen erään lankapaketin mukana. Melko iso reikä niissä kuitenkin on. Jokaista lisättävää helmeä varten loin lisäyskerroksella uuden silmukan olemassaolevien silmukoiden välisestä langasta ja pujotin helmen luotuun silmukkaan koruvaijerin pätkän avulla. Seuraavalla kerroksella kiinnitin helmen paikalleen kaventamalla luodun silmukan neulomalla sen yhteen viereisen silmukan kanssa.

Lopuksi vielä langankulutus 3 mm puikoilla kokoon M (väljä 40 minun käsialallani) kului 87 grammaa lankaa, kun neuloin palmikkokuviota 20 toistoa ja jätin sukan kärkeen kavennusten jälkeen 20 silmukoitavaa silmukkaa.