1269168759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eri puolilla Suomea on menossa sytomyssykampanjoita, joissa neulotaan tai virkataan myssyjä kemoterapiapotilaille pään lämmikkeeksi. Jokainen tekee tyylillään suunnilleen oman päänsä kokoisia myssyjä niin niistä kertyy sitten monipuolinen valikoima eri kokoja, värejä ja malleja, mistä potilas voi itselleen valita mieluisan.

Haastan kaikki blogini lukijat mukaan myssyjä tekemään. Lisätietoja löytyy googlettamalla tai vaikkapa Kanta-Hämeen alueen kampanjan omilta kotisivuilta. Kyseinen sivu on valikoitunut esimerkiksi ihan sattumalta eikä sillä ole mitään tekemistä minun kanssani henkilökohtaisesti. Sivuilta löytyy linkkejä muidenkin alueiden kampanjoihin. Harmikseni huomasin, että kampanjaa ei ole Päijät-Hämeen keskussairaalan alueella eikä KYS:n alueella. "Jostain syystä" kokisin tällä hetkellä nämä kaksi itselleni läheisimmiksi.

Kuvassa yllä on kaksi ensimmäistä sytomyssyäni. Ne ovat itse asiassa ensimmäiset neulomani myssyt ikinä. Ihan kelpo myssyt niistä tuli, vaikka itse kehunkin. Tein ne ohjeen mukaan ja koska käytin eri lankaa kuin ohjeessa, tuli pinkistä eli ensimmäisestä myssystä lasten kokoa, mutta eikös lapsetkin niitä tarvitse. Käyttämäni lanka on Novitan Bambua ja puikot pinkissä 3 ja sinisessä 3½. Palaan aiheeseen, kun lisää myssyjä valmistuu.