Uuden vuoden kunniaksi otin itselleni haasteen tehdä joka kuukausi parin sukkia langasta, jota en ole aiemmin kokeillut käyttäen ohjetta, joka on minulle uusi. Loin blogiini uuden kategorian "Kuukauden sukka 2013", jonka kautta voit vuoden edetessä ottaa esille kaikki kuukauden sukat ja vertailla niitä. Kannattaa laittaa kommenttia, koska jossain vaiheessa vuotta arvon jotain kaikkien kommentoineiden kesken. Vuoden lopussa, jos vain olen haasteessani pysynyt, tulee äänestys vuoden sukasta.

Tammikuun sukkapari on Taina Anttilan suunnittelema Paraphernalia (ohje löytyy Ravelrystä). Pidin kovasti sen neulomisesta, koska palmikkokuvion oppi tekemään ilman ohjetta jo ensimmäisen toiston jälkeen. Sukka eteni joutuisasti olematta kuitenkaan tylsä neulottava. Lopputulos ohjeen mukaisella silmukkamäärällä on omaan 40 numeron jalkaani hieman liian napakka ja sen takia neuloin näistä noin 38 kokoiset sukat. Jos joskus teen toisen parin itselleni, lisään siihen 8 silmukkaa eli yhden joustinneuleraidan sekä sukan varren etu- että takaosaan.

Käyttämäni lanka on The Plucky Knitter:in Plucky Feet. Olen saanut sen eräässä Ravelryn lankavaihdossa. Lankaa oli mukava neuloa, kun se on riittävän tiukkakierteistä minun käsialalleni ja käyttämilleni KnitPron teräväkärkisille puikoille. Lanka sopi tähän ohjeeseen erinomaisen hyvin saaden palmikkokuvion kauniisti esiin. Langan väri (näkyy oikein ylemmässä kuvassa) oli myös mieluisa. Olisin sen puoleen voinut hyvinkin pitää sukat itselläni.

Kuka sitten sai nämä sukat? Luokkakaverini loukkaantui lomamatkalla Thaimaassa ja luin juuri eilen Facebookista, että hän on joutunut isoon leikkaukseen kotiuduttuaan. Tämän luettuani päätin lähettää sukat leikkaustoipilaan varpaita lämmittämään. Pikaista toipumista!