Vauvaneuleiden hyväntekeväisyyskampanjani sai jatkoa, kuten edellisessä postauksessa lupasin. Tällä kertaa neuloin myssyjä, joiden tekoon inspiroi Jorvin sairaalan synnytysosastolle tehty keräys. Jorvin sairaala on siirtynyt käyttämään vastasyntyneillä myssyjen sijasta kertakäyttöistä verkkotuubia. Kätilöt alkoivat neulomaan myssyjä, jotka lahjoitettiin vauvoille. Keräys laajeni Marttoihin ja sitten laajemmallekin, kun aiheesta kirjoitettiin mm. Helsingin Sanomissa. Kyseisessä artikkelissa kuitenkin sanottiin, että Jorvissa alkaa olla riittävä määrä myssyjä ja samaan aikaan luin Ravelry-neuleyhteisön keskustelupalstalta, että Päijät-Hämeen keskussairaalassa tarvitaan myös myssyjä. Niitä ei lahjoiteta vauvoille vaan ne jäävät synnytysosaston käyttöön. Mielestäni paikallista pitää aina suosia yli vieraiden, joten nämä myssyt lähtevät omaan sairaalaan samaiselle synnytysosastolle, jossa vietimme helmikuussa viikon.

Kaikki myssyt on neulottu Ulla-verkkoneulelehden Siksak-myssyn ohjeesta (pienin koko). Muissa paitsi pienemmässä vaaleansinisessä ja keltaisessa myssyssä käytin uusia 3,5 mm kantikkaita sukkapuikkoja. Pienempi sininen ja keltainen on neulottu 3 mm tavallisilla sukkapuikoilla. Keltainen myssy on neulottu Novita Woolista ja siihen kului 25 grammaa lankaa. Muut myssyt on neulottu puuvillalangasta, Novita Tennessee, ja yhteiskulutus oli 143 grammaa.

Kantikkaista puikoista vielä sen verran, että ne ovat KnitPron puiset puikot, jotka ovat halkaisijaltaan neliskulmaiset. Niillä oli ihan yhtä sujuva neuloa kuin normaaleilla pyöreillä puikoilla. Vielä en osaa sanoa, onko neuletuntumassa jotain eroa, kun en tavallisesti käytä puuvillalankaa eli oli kaksi muuttujaa tavanomaiseen neulontaan. Suunnitelmissa on tehdä lähiaikoina jotain villalangasta kyseisillä puikoilla, että pääsen paremmin testailemaan.